06 Авг 2015
ВОДА НА ШТРАНДУ ИСПРАВНА ЗА КУПАЊЕ

Вода у Дунаву код „Штранда“ исправна је и безбедна за купање показују резултати испитивања Института за јавно здравље Војводине.

„Градско зеленило“ у сарадњи са Инстутутом свакодневно контролише квалитет воде. Узорци се узимају код Једриличарског клуба „Данубиус 1885“ и према извештајима надлежне, релевантне институције вода је микробиолошки и физичко-хемијски исправна.

– Здравље и безбедност Новосађана који посећују Штранд представљају примарни циљ „Градског зеленила“. Као одговорно предузеће, у сарадњи са Градском управом за заштиту животне средине реализујемо пројекат узорковања и контроле дунавске воде на више локација. Саму контролу врши Институт за јавно здравље на основу уговора са Градском управом за заштиту животне средине. Институт, као једина релевантна институција за контролу квалитета воде, на основу тог уговора свакодневно контролише воду из Дунава, а ми свакодневно објављујемо резултате испитивања како би посетиоци Штранда несметано могли да се купају. Према утврђеним параметрима Новосађани комотно могу да уживају у боравку на градској плажи – кажу у Градском зеленилу.

Градска управа за заштиту животне средине, ЈКП „Градско зеленило“ и Институт за јавно здравље наставиће са перманентним контролама квалитета воде и о резултатима ће извештавати јавност Новог Сада. Осим тога, посетиоци Штранда извештаје о квалитету и исправности воде за купање могу да прочитају на огласној табли на самој плажи.