Аранжирање цвећа

Цвеће и цветни аранжмани

Непоновљиву лепоту сваког цветног аранжмана, уз лепоту биљака свакако чини и надахнуће наших аранжера.

Као стих неке посебне свечане песме, бројни аранжмани из нашег атељеа постали су део бројних свечаних прилика, прослава, венчања … и украс успомена које трају на фотографијама.

Аранжмани од свежег и сувог цвећа које сте имали прилику да виђате само у ексклузивним часописима или посебним ТВ емисијама, свакодневно настају у нашој уметничкој радионици.

Према Вашим захтевима и потреби Ваше свечане прилике, као непоновљив декор усклађен са сценографијом и расположењем, наши аранжери ће припремити цветне детаље који лако измаме уздахе одушевљења.

Букети

Вероватно не постоји богатији и атрактивнији симболични  језик од језика цвећа.

Поклањајући букет цвећа не поклањамо само пажњу, већ и гест који у себи носи одређену поруку: црвене руже су недвосмислен знак љубави, беле руже симболизују искреност, ириси наду, љубичице верност, јасмин оданост …

Свакако и боја поручује или изазива расположење: црвену повезује са лепотом, плаву са маштањем, жуту и наранџжасту за радовање, белу за захвалност …

Разнолики букети су одувек били дирљиви сведоци поштовања и незамењив гест ненаметљиве пажње…

Цветне декорације за прославе

Кажу да је Зефир, грчки бог западног ветра који доноси пролећне кише, олује и топло време, својој драгани, лепој нимфи Флори за венчани дар доделио владавину над цвећем овога света.

Цвеће собом увек доноси радост, подршку, утеху.

За Ваше рођендане, јубилеје, први пољубац или поновни сусрет, венчања… тренутке успеха, припремићемо мали „ватромет“ цветних расположења  или уз ноту дискеције, прилику за лепу пажњу.

Цветне декорације за венчања

Поверите нам цветну декорацију ваше свадбе, израду бидермајера, цветних гирланди, декоративних аранжмана, рузмарина за кићење сватова… декорисање возила, капија и врата, декорацију ентеријера у кући и ресторану.

Део утиска ће бити мирис босиљка који ствара љубав.
Рузмарин је сватовско цвеће које јаким мирисом тера зле духове од младе и младожење.
Обавезно укључите бршљан у цветним аранжманима који симболизује плодност и сладак живот,  а врло често је део и бидермајера.
Каранфил је чувар љубави и постоји обичај да сестра или мајка дарују каранфил младој.

Као део вековне традиције, нудимо Вам да своје „ДА“ изговорите у салетли Дунавског парка…

Ускршњи аранжмани

Велики хришћански празник симболизује и поновно рађање, па ускршњи аранжмани у себи садрже цветове који доносе и ту симболику: разнобојне лале, нарцисe, ирисe, зумбулe…

Ту су и незаобилазни венчићи од врбових грана и разнобојног ливадског цвећа, као и постоља за офарбана јаја. Ови декоративни елементи упућују на симболе који вековима прате ускршње славље…

Божићно-новогодишњи аранжмани

Аранжмани који прате наша расположења у свечаним тренуцима новогодишњег славља  по правилу садрже зимзелене  гранчице са накитом, куглама и украсним свећама.

Божићни аранжмани садрже и симболичне елементе који зависе и од верских обичаја.
Заједничке су им црвене јабуке, суво воће,  шљиве, грожђе и смокве, ораси … али се код католика додаје и бели лук и украсне беле свеће, док су код православних верника неизоставни воштаница и Бадњак.