03 Феб 2021
Наставак акције “Оживимо паркове” – ОШ „Прва војвођанска бригада“

У циљу очувања и унапређења животне средине, како у урбаним просторима на територији Града Новог Сада, тако и у заштићеним подручјима, Град сваке године издваја значајна средства за одржавање постојећег зеленила, као и садњу нових садница дрвећа, шибља, цветњака, травњака.
У жељи да грађанима Града Новог Сада укажемо на значај и важност постојања паркова у урбаним срединама, као и боравка у овим зеленим оазама, покренуо је акцију под називом „Оживимо паркове“, која представља континуирани наставак акције „10.000 стабала за Нови Сад“.
Визија Града је да се у наредном периоду уради реконструкција свих паркова на територији Града, у циљу подстицања грађана да своје слободно време више проводе у парковима током целе године У оквиру акције „Оживимо паркове“, планирана је и садња и уређење зеленила у 22 новосадске школе средствима из буџета Градске управе за заштиту животне среди, са циљем побољшања микроклиматских услова школских објеката, јачање еколошке свести и подстицање свестраног развоја најмлађег узраста становништва.
У оквиру ове акције данас је у ОШ „Прва војвођанска бригада“ засађено 10 нових стабала (Acer platanoides и Liquidambar styraciflua ). Поред садње ових садница пројектом је предвиђено и орезивање крошњи постојећих стабала као и уклањање сувих и оштећених грана, реконструкција травњака као и садња 20 перена.