27 Мар 2024
У ТЕМЕРИНСКОЈ, СТЕВАНА МОКРАЊЦА, БОРЕ ПРОДАНОВИЋА  И СТЕВАНА ДИВНИНА БАБЕ ПОСАЂЕНО 21 НОВО СТАБЛО

Радници Градског зеленила посадили су данас 21 ново стабло у четири улице у Новом Саду.

У Темеринској улици посађено је 14 јасенова. У Стевана Мокрањца и Боре Продановића и Стевана Дивнина Бабе са по три копривића и једним кестеном попуњени су дрвореди на местима где је прошлогодишња олуја оборила дрвеће.

Уз садњу дрвећа, настављно је кошење траве на силаску са моста Дуга, Тргу народних јунака, Булевару Михајла Пупина, Жарка Зрењанина, Позоришним тргу, Успенској, Шафариковој,  Трифковићевом тргу. Затим, у Јосифа Маринковића, Пере Попадића, стамбеним блоковима Војводе Степе, Слободана Јовановића, Раше Радујкова, Стојана Новаковића, Милана Јешића Ибре. Косе се зелене површина око Новог парка, у Савиној, Булевару Јована Дучића и стамбени блоковима између браће Дроњак- Јована Дучића - Партизанских база - Слободана Јовановића, у блоку око Љермотнове, у улици цара Душана и Адамоовићевом насељу.

У Војводе Путника се орезује жива ограда, а на Тргу републике, и код Спенса се окопава и плеви шибље и перен, одгрћу и орезују руже, док се у Дунавском парку и на Булевару Михајла Пупина плеви жардињерама.

У Руменачкој улици се дрвеће третира заштитним препаратима, а на територији целог града се заливају новопосађене саднице.