01 Мар 2024
КОД СПОМЕНИКА ЗМАЈУ ЈОВИ У СРЕМСКОЈ КАМЕНИЦИ ПОСАЂЕНО 100 РУЖА

Код споменика Јовану Јовановићу Змају у Сремској Каменици радници Градског зеленила посадили су 100 ружа. Руже су посађене са представницима Месне заједнице Сремска Каменица, у оквиру пројекта рестаурације споменика и реконструкције постамента, које обухвата и партерно уређење травњака. Поред 100 ружа, посађено је и 85 садница укрсног шибља, а простор је оплемењен и декоративним малчом од коре четинара.

Настављени су радови на пролећном уређењу града. Код Соколског дома посађена су три сорбуса и један прунус, а у стамбеном блоку Деспота Стефана – Шекспирова - Народног фронта посађена су четири граба. На Београдском кеју сађен је перен и чишћено је лишће.

Поред тога, радници Градског зеленила су заједно са радницима ЈКП "Чистоћа" очистили парк код Аутобуске и железничке станице. Чишћењу парка присуствовао је и градоначелник Новог Сада Милан Ђурић.

На више локација настављени су заштитни третмани шибља и ниског дрвећа. Биће настављена садња дрвећа, прихрана новозасађених стабала, а од 4. марта у плану је прво овогодишње кошење зелених површина у граду.