03 Апр 2024
МАШИНА ЗА ПРЕСАЂИВАЊЕ ПОНОВО У АКЦИЈИ: У БРАНИМИРА ЋОСИЋА ПОСАЂЕНА ТРИ ОДРАСЛА ПЛАТАНА, НА ЛИМАНУ 10 НОВИХ СТАБАЛА

Машина "Градског зеленила" за пресађивање великог дрвећа поново је у акцији. Три одрасла платана из старог расадника на Футошком путу, данас су пресађена у улици Бранимира Ћосића. Тако је улица Бранимира Ћосића ове зиме постала богатија за 17 нових стабала. У фебруару је посађено девет сорбуса, као и три одрасле липе, које су такође пресађене из старог расадника. Такође, на Лиману, у стамбеном блоку Народног фронта 26 сади се осам стабала црвенолисне шљиве, и по један пирамидални храст и софора.

- Очување зелених површина захтева и пажљиву негу постојећих стабала. Радници "Градског зелнила" су ангажовани на продужењу животног века дрвећа и побољшању њиховог здравља. У Лиманском парку где је зимус и пролетос посађено 205 нових садница, дрвеће и шибље се третира заштитним препаратима против болести и штеточина, као и руже и цветне гредице на Новом насељу. Такође, орезујемо шибље и руже и окопавамо и плевимо цвеће – каже Јелена Прица, помоћница директора Градског зеленила.

На крају Дунавске улице на улазу у Дунавски парк сади се 300 стабљика дворедне живе ограде. У улицама Стевана Брановачког и Јована Бошковића орезује се жива ограда, а у Стевана Мусића и Толстојевој се плеви и окопава шибље.

Пролећно кошење и сакупљање траве настављено је у улицама Јована Ђорђевића, Стевана Брановачког, Јована Бошковића, Илије Вучетића, Партизанској, Футошком пут, Булевару Кнеза Милоша, Војводе Путника, центру Сремске Каменице и Авијатичарском насељу, док се на Мишелуку коси и сакупља коров.

У целом граду се залива новопосађено дрвеће.