22 Јун 2016
Дино парк Нови Сад привлачи туристе – посета у мају превазишла очекивања!

Од 23. априла, када су званично отворене капије Дино парка у  Новом  Саду,  до данас је овај едукативно-забавни парк посетило више од 40.000 туриста из земље и региона.

Од отварања парка па до завршетка школске године, 260 образовних установа из Србије и региона, боравило је у Дино парку на једнодневном излету. Захваљујући Дино парку само током маја, пет хиљада деце  посетило је Нови Сад.

Међу посетиоцима у Дино парку најатрактивнији су дечији викенд програми. У просеку сваког викенда од отварања Дино парка, па до краја маја продато је близу 20 хиљада улазница. Богато осмишљени креативни и едукативни викенд садржаји, разлог су што се посетиоци у Дино парк враћају и након прве посете.

Дино парк је први модеран музеј. Кроз интеракцију са водичима, деца су подстакнута на активно учење на забаван начин. Том искуству доприноси и чињеница да су сви диносауруси мултимедијални, односно покрећу се и испуштају аутентичне звуке.

Посетиоцима у парку, на располагању је целодневна забава, уз бројне пратеће садржаје:

Дино Dig Site – ископавање фосила диносауруса у песку- деца у улози малих археолога(бесплатно за све);
Дино играоница са трамболином на отвореном(бесплатно за све);
Дино рођендаоница уз Хаос аниматоре;
Театар за културне садржаје: радионице и полигони за децу, концерти, позоришне представе, мађионичари, Вила Четкица;
Први 12 Д биоскоп у Србији;
Организација Team building-а и осталих прослава;
Дино ресторан;
Богато опремљена сувенирница и стрељана.
 

Нови Сад је дакле по узору на европске и светске метрополе добио свој први модеран музеј, који због своје атрактивности, претендује да постане незаобилазна туристичка атракција и омиљено место Новосађана, ђачких и предшколских екскурзија и туриста у посети Новом Саду.

У оквиру летњих програма, најавићемо бројне хуманитарне догађаје и креативне програме, на радост најмлађих посетилаца.

За учење и забаву у парку задужен је стручни тим водича и аниматора, који су прошли едукацију на Департману за географију, туризам и хотелијерство, Природно-математичког факултета у Новом Саду.

Целодневна улазница у Дино парк за децу кошта 200, а за одрасле 300 динара. Деца до 3 године не плаћају улаз, као ни деца са сметњама у развоју и инвалидитетом, у пратњи родитеља. За екскурзије и групне посете, одобрава се попуст.

Наша ФБ страница „ДИНО ПАРК Нови Сад“ има више од 16 хиљада пратилаца. Судећи по реакцијама и порукама које свакодневно пристижу, посетиоци носе исључиво лепе успомене из Дино парка.

О програмима и дешавањима, можете се информисати и путем сајта www.dinoparknovisad.com или телефона +381 69 621 044.