25 Јул 2014
„ХУМАНИ ПОНЕДЕЉАК“ НА ШТРАНДУ

Јавно комунално предузеће „Градско зеленило“ од понедељка 28. јула на Штранду покреће хуманитарну акцију „Хумани понедељак“. Циљ акције је да грађани својим добровољним прилозима који ће представљати улазницу за градску плажу, помогну онима којима је то у датом тренутку најпотребније. Кутије у које ће се добровољни прилози убацивати биће постављене од 8 до 19 часова сваког понедељка до краја купалишне сезоне на сва три улаза на Штранд. Добровољни прилози неће бити ограничени ни минималним, ни максималним износом. Посетиоци плаже ће издвајати новац у складу са својим финансијским могућностима.

Како би акција била максимално транспарентна, „Градско зеленило“ ће сваког уторка обавештавати грађане путем средстава јавног информисања колико је претходног дана прикупљено новца и на који рачун и у које сврхе је он уплаћен. Уколико се скупи више средстава него што је за одређену акцију потребо, вишак се пребацује за следећи понедељак за наредну акцију. С обзиром на то да на рад градске плаже највише утичу временски услови, уколико се догоди да је акцију немогуће одржати због кише, она се одлаже за наредни понедељак. Сваког петка ћемо обавештавати јавност коме ће бити посвећена наредна хуманитарна акција путем саопштења или конференција за новинаре.

О томе коме ће којег понедељка акција бити посвећена одлучиваће комисија која је формирана у оквиру предузећа, уз консултације са појединим здравственим установама и узимјући у обзир и материјалну ситуацију болесника и његове породице. Очекујемо и од медија да се укључе у акцију, како медијском подршком, тако и предлагањем коме је помоћ најпотребнија. Сви предлози су добродошли!

У понедељак, 28. јула сав приход је намењен малој Теодори Шкривањ оболелој од Батенове болести за набавку инвалидских колица. Зато је потребно да у понедељак сакупимо 358.650 динара колико коштају колица. Сви они који у понедељак буду спречени да дођу на Штранд и учествују у овој хуманитарној акцији помоћ могу да уплате на рачун Хипо Алпе Адриа банке број 165-1001523581926-41.

Подсећамо да је „Градско зеленило“ у последњих неколико година организовало низ сличних акција. На клизалишту на централном платоу Штранда сваког Бадњег дана по Грегоријанском и Јулијанском календару организујемо хуманитарне маскенбале за Сигурну дечију кућу, ове године смо у три наврата помогли грађанима из поплављених подручја у Србији, а у току је припрема хуманитарне акције посвећене Дечијем селу у Новом Саду. Помогли смо и новосадској деци улице, као и прихватилишту за бескућнике.