09 Дец 2014
„ГРАДСКО ЗЕЛЕНИЛО“ УРЕЂУЈЕ ПРИГРАДСКА НАСЕЉА

Садњом дрвећа у Руменки радници ЈКП „Градско зеленило“ почели су реализацију пројекта „Санација, очување и унапређење зеленила по захтевима месних заједница“. Током акције биће посађено 158 стабала разних врста дрвећа и уређено 47.375 квадрата зелених површина. Радови на уређењу зелених површина обухватају орезивање сувих грана, крчење самоникле вегетације, кошење корова и садњу цвећа. План радова усаглашен је са потребама месних заједница, а њиме су превасходно обухваћена приградска насеља.
Радови ће бити изведени у Руменки, Ветернику, Футогу, Лединцима, Каћу, Будисави и Ковиљу.

– „Приградска насеља су годинама неправедно била запостављана. Наш план је другачији. Ми постојимо превасходно због Новосађана. Све што „Градско зеленило“ ради треба да олакша живот грађанима. Сарадња са њима је врло важна. Ковиљ, Будисава или Лединци су такође Нови Сад“ – рекао је директор „Градског зеленила“ Александар Богдановић.

У претходном периоду ЈКП „Градско зеленило“ је на територији градских месних заједница посадило више од 130.000 цветова и више од 1.000 стабала новог дрвећа. Уједно је на иницијативу градоначелника започета акција претварања дивљих депонија у парковске површине. Акција је започета у МЗ „Петроварадин“, а настављена је на Лиманима.
До пролећа ће на територији читавог града бити посађено до 3.000 стабала.