12 Апр 2024
ВАДИЛИЦА ЗА ДРВЕЋЕ ПРЕМЕСТИЛА ТРИ КАВКАСКА БРЕСА У ПАНЧЕВАЧКОЈ УЛИЦИ

Уз помоћ камионца вадилице, радници ЈКП "Градско зеленило" пресадили су три стабла кавкаског бреста у Панчевачкој улици. Стабла су пресађена зато што се налазе на будућој траси топловода, и премештањем унутар стамбеног блока у Панчевачкој улици, биће сачувана од уклањања.

- Машина за пресађивање од новембра прошле године непрестано ради на пресађивању великих стабала широм града. До сада је пресађено више од 120 садница на више локација у граду. Осим што омогућава очување великог дрвећа, вадилица помаже да се оно лакше прими, јер се дрво вади заједно са земљом у којој је одрастало и пресађује се у рупу идеалних димензија, коју такође прави машина за пресађивање. Захваљујући томе, могуће је извршити пресадњу у било које доба године. Машина нам помаже да сачувамо дрвеће и омогућимо да град остане пријатан за живот, а да се у исто време несметано реализују изузетно важни инфраструктурни пројекти, који су неопходни за даљи развој - каже Данијела Андрић, помоћник директор за пројектовање, подизање, одржавање и производњу зеленила у Градскмг зеленилу.

Поред тога, настављено је кошење траве широм града. Косе се травнате површине у Шумадијској, Косовској, Филипа Вишњића, Темеринског, Индустријској и код Алмашког гробља, у Степановићеву. Затим, на булевару Патријарха Павла, Дрварској, Сомборској,  Јелисаветином бедему у Молинаријевом парку, као и у деловима стамбених блокова Кнеза Милоша - Јована Дучића - Слободана Јовановића -Војводе Степе и Браће Дроњак - Јована Дучића - Кнеза Милоша - Сељачких Буна.

И Максима Горког и Шафариковој у току су радови на орезивању и окопавању живе ограде и окопавању и плевљењу цвећа.