29 Нов 2016
ЗАВРШЕНА ТРИ ПРОЈЕКТА НА СРЕМСКОЈ СТРАНИ ГРАДА

Јавно комунално предузеће „Градско зеленило“ ових дана привело је крају радове на три пројекта на сремској страни града. Пројекте је финансирала Градска управа за заштиту животне средине.

У улици Патријарха Рајачића у Петроварадину током припремних радова орезано је 85 стабала и повађени су стари пањеви. Ову улицу од сада краси и 128 нових стабала лишћара, а од врста највише су заступљени платан, дивљи кестен, багрем и брест. Од овог броја 16 садница посађено је у полипропиленске цеви, како би се заштитиле подземне инсталације од кореновог система.

У Сремској Каменици, у улици Змајевац, уклоњена је велика дивља депонија која се налазила у близини основне школе и вртића. Потом је насут хумус у слоју од 15 центиметара и посађено 30 стабала лишћара – по 15 копривића и липа. Улица Змајевац богатија је и за 600 садница украсног шибља.

Радници „Градског зеленила“ јуче су окончали вишемесечне радове у Каменичком парку. Постављени су нови излетнички комплети (столови и клупе) произведени у столарској радионици нашег предузећа, као и нове корпе за смеће. Обележен је најстарији пањ у парку који је стар безмало два и по века и налази се у близини језера. Искрчена је велика количина самониклог растиња и уклоњено смеће. Уређено је и неколико мини зелених целина.