28 Авг 2015
ЗАНИМЉИВ ВИКЕНД НА ШТРАНДУ

За предстојећи викенд на најлепшој плажи на Дунаву припремљен је разноврстан програм, који ће посебно обрадовати љубитеље спорта.

У суботу, 29. августа  од 8 до 17 часова на централном платоу биће одржан други „Колосеум куп“ – такмичење у функционалним вежбама. Прошлогодишње надметање окупило је 100 такмичара из 17 клубова из свих крајева земље, тако да и овог пута очекујемо велики одзив. „Колосеум куп“ ће се одвијати у три категорије за жене и мушкарце: опен група, ветерани и професионалци.

Кикиндски Центар за подршку женама, Центар за афирмацију жена у спорту из Новог Сада и Новосадска женска кошаркашка академија позивају љубитеље кошарке да учествују у хуманитарној акцији „Кошарком против насиља над женама“. Такмичење се састоји у шутирању тројки и слободних бацања, а биће одржано у суботу од 16 часова на кошаркашком терену новосадског Штранда.

У пару са неком од новосадских кошаркашица сви који се укључе допринеће покретању Радионице за израду играчака намењене женама које су преживале породично или партнерско насиље.

Своје учешће су потврдиле Слободанка Тувић Максимовић, Дејана Цвјетан, Јасмина Јурас,  ветеранке Зорица Милојковић,  Милана Савић, Неда Вребац и Магдолна Лајхтнер и представнице Женске кошаркашке академије, Наташа Вуковић, Лара Радуловић и Јелена Стаменковић.

Уколико не желите да се такмичите, покретању Радионице можете допринети и донацијом или куповином неких од производа током трајања такмичења.

Пријаву за учешће потребно је послати на cazs.info@gmail.com или се јавити на 063 813 89 88, а на дан такмичења уплатити 300 динара на штанду Радионице за израду играчака, као допринос акцији.

Сваки динар прикупљен у акцији „Кошарком против насиља над женама“ биће удвостручен средствима фондације „Траг“ која такође подржава покретање Радионице за израду играчака.

У суботу увече, од 19 до 23 сата централни плато Штранда биће у знаку салсе. Наиме, Плесна школа „Алегро“ организује салса вече, а припремљени су атрактивни наступи деце и одраслих у овој врсти плеса који потиче из Латинске Америке и са Кариба. После наступа полазника Плесне школе „Алегро“, планирана је велика салса журка са познатим новосадским ди–џејевима.

У недељу, 30. августа од 9 до 14 часова на програму је јубиларни 20. Новосадски триатлон у организацији клуба „Динамик“ из Новог Сада. Пријавно место ће бити испод Моста слободе, а пријаве ће се примати од 7.30 до самог почетка такмичења. Прва диспиплина биће пливање, а стаза ће бити у Дунавцу на шпицу Штранда. Потом следи бициклистичка трка на 20 километара улицама Лимана, а последња диспиплина је трчање. Надметање у трчању биће организовано на Сунчаном кеју, а циљ је планиран на капији 2, испод Моста слободе на Штранду.