12 Јан 2016
УРУЧЕНИ ПОКЛОНИ МАЛИШАНИМА ИЗ СВРАТИШТА ЗА ДЕЦУ

Јавно комунално предузеће „Градско зеленило“ је, као и сваке зиме организовало хуманитарне маскенбале на клизалишту на Штранду, а сва хуманитарна помоћ тада прикупљена данас је уручена деци из Свратишта. Пакетићи у којима се налазе играчке, слаткиши , обућа и одећа обрадовали су тридесеторо малишана који се тренутно налазе у тој установи. Поклоне је уручило троје деце које је наше предузеће наградило у избору за најмаштовитије маске током маскенбала.

Према речима директора ЈКП „Градско зеленило“ Александра Богдановића ове зиме је прикупљено највише хуманитарне помоћи од када постоји ова акција.

„Ову прилику користим да се захвалим свим Новосађанима који су се одазвали овој акцији, а највише нашим младим суграђанима, дечацима и девојчицама који су од свог дела играчака одвојили, од своје одеће, гардеробе, прикупили слаткише како бисмо помогли овој деци Свратишта, са једним јасним циљем да покажемо да је породица стуб друштва, а да и ови дечаци и девојчице којима ћемо данас уручити те поклоне могу да рачунају да смо ми један део њихове породице“, каже Александар Бограновић из ЈКП „Градско зеленило“.

Акцију „Градског зеленила“  подржао је и серијал „Фазони и форе“. Они су такође припремили пакетиће за децу у којима се налазе књиге нашег познатог писца Љубивоја Ршумовића, како би се деца поред игре, и образовала.

„Ми смо наравно увек уз децу, и овога пута поклањамо дечији пакетић у којем се налазе Ршумовићеве књиге уз обећање да ће господин Ршумовић наравно доћи у Свратиште чим га први пут пут нанесе“, изјавила је госпођа Дина Вранешевић.

Малишани из Свратишта су у знак захвалности за пакетиће извели су плесну тачку.