18 Јан 2016
УРЕЂЕНА ЈОШ ЈЕДНА ПОВРШИНА ЗА ИСТРЧАВАЊЕ ПАСА

Површина за истрчавање паса у Лиманском парку, поред Моста слободе, од пре неколико дана попримила је потпуно нов изглед и уређена је по највишим европским стандардима. После површине за исту намену на Новом насељу, чије је опремање завршено пре око два месеца, радници „Градског зеленила“ уредили су и овај простор површине око 5200 м2. Простор је подељен у два дела – за мање и крупније псе. Постављена је жичана ограда висине 1,3 метра, клупе, корпе за смеће и одлагање анималног отпада, шест реквизита за играње паса, нове инфо табле, а простор је богатији и за 44 нова стабла аутохтоних врста дрвећа .

Током ове године биће уређено још девет оваквих простора, а све у складу са Одлуком Скупштине града о држању домаћих животиња којом је предвиђено да се кућни љубимци, пси и мачке, изводе на посебно уређена места.

Сем поменуте две површине – на Новом насељу (угао улица Сељачких буна и Бате Бркића) и у Лиманком парку, преостале локације су: део Универзитетског парка код Булевара цара Лазара, простор код окретнице у Улици Иве Андрића, угао Булевара кнеза Милоша и окретнице у продужетку Булевара Јована Дучића, простор у осовини Ђорђа Никшића Јохана на Новом насељу, Угао Облачића Рада, Бошка Вребалова и Миленка Грчића на Детелинари, део Омладинског парка, као и простор између Блока VIII и железничке пруге у Петроварадину.