02 Окт 2015
У ТОКУ ОЗЕЛЕЊАВАЊЕ РАЗДЕЛНЕ ТРАКЕ У УЛИЦИ БРАЋЕ РИБНИКАР

У среду 30. септембра почели су радови на озелењавању и реконструкцији разделне траке у улици Браће Рибникар која се налази у веома лошем стању. Радови се одвијају ноћу, у периоду од 22 до 06 часова, како не би долазило до застоја саобраћаја, с обзиром на то да је реч о веома прометној улици.

Радове су јуче обишли Никола Бањац, в.д. заменика начелника Градске управе за заштиту животне средине и Александар Богдановић, директор ЈКП „Градско зеленило“. Том приликом Никола Бањац је подсетио на податак да је Градска управа за заштиту животне средине ове године финансирала 39 пројеката и да ће њиховом реализацијом Нови Сад до краја године бити богатији за 2600 нових стабала, више од 30.000 комада шибља, 2.800 метара живе ограде, 1800 комада перена – трајница, а биће обновљено 22100 м2 травњака. Бањац је подсетио на неке од пројеката које финансира ова Управа: подизање дрвореда у Велебитској и улицама Милана Савића и Бранка Радичевића, подизање парка имеђу зграде Суда и СПЕНС-а (Максима Горког 6), реконструкција Лиманског парка, реконструкција зеленила у улицама Игњата Павласа, на Булевару Михајла Пупина, Шумадијској, Васе Стајића, Павла Симића, реконструкција зеленила на петљи на Мишелуку, Булевар Кнеза Милоша, Темеринска улица и Темерински пут. Затим, уређење зеленила на раскрсници улица Мише Димитријевића и Ђорђа Сервицког, простор код окретнице у улици Фрање Клуза, делу Рељковићеве и Кеју скојеваца, у Вардарској и у улици Тихомира Остојића, као и велике површине између зграда на Лиману 2 (блок између улица Бошка Бухе, Милице Стојадиновић Српскиње и Благоја Паровића), зеленило између блокова зграда на делу Лимана 1 итд.
Директор ЈКП „Градско зеленило“ Александар Богдановић подсетио је да наше предузеће наставља са праксом радова у ноћној смени, како би се саобраћај несметано одвијао. Током радова у улици Браће Рибникар, који ће трајати четири ноћи, за саобраћај ће бити отворена по једна трака у оба смера. Пројектом је предвиђена садња 2405 комада шибља Tamarix tetranda, а због спречавања раста корова и због чувања влаге земљишта, око садница биће посут малч који је произведен у расаднику „Градског зеленила“. Садњи и посипању малча претходила је измена неплодне земље хумусом.