08 Авг 2014
У ПОНЕДЕЉАК 11.АВГУСТА „ХУМАНИ ПОНЕДЕЉАК“ ЗА НАТАШУ ИЛИЋ ИЗ ПЕТРОВАРАДИНА

Трећи „Хумани понедељак“, 11. августа на Штранду биће посвећен тринаестогодишњој Наташи Илић из Петроварадина, ученици седмог разреда Основне школе „Јован Дучић“. Наташа је рођена са „Лептировом болешћу“ (Булозна епидермолиза). Оболелих од ове болести у Србији има свега двадесетак и о њој се врло мало зна. Болест је неизлечива, а просечни животни век оболелих је 28 година. „Лептирова болест“ манифестује се пликовима и ранама по целом телу, деформитетима и срастањем прстију руку и ногу што доводи до инвалидитета, сужењем једњака и отежаном исхраном, ометеношћу раста, веома слабим имуним системом и инвазивним раком коже.
Додатни проблем у лечењу Наташе Илић представља чињеница да су јој оба родитеља незапослена, а за трошкове неге месечно је потребно издвојити око 30.000 динара.
Подсећамо да је „Хумани понедељак“ замишљен тако да се тог дана не наплаћује улаз на плажу, а на све три капије постављене су кутије за прикупљање новчане помоћи. На све посетиоце Штранда апелујемо да помогну у складу са својим финансијским могућностима. Због тога није одређен ни минимални ни максимални износ новчаних прилога.
Током прва два понедељка сакупљено је око 83.000 динара за набавку инвалидских колица за Теодору Шкривањ из Новог Сада која болује од Батенове болести.