05 Окт 2015
ТОКОМ „ШТРАНД ФЕСТА“ ПРИКУПЉЕНО 161.900 ДИНАРА ЗА ШОСО „МИЛАН ПЕТРОВИЋ“

Овогодишњи „Штранд фест“ који је протеклог викенда одржан на новосадској градској плажи, сем сјајно организованог програма, остаће упамћен и по хуманитарној акцији намењеној ШОСО „Милан Петровић“. Током фестивала који је посетило више од 22.000 грађана, сакупљено је 161.900 динара као помоћ за набавку индукционе петље и „Ceragem“ апарата за ученике ове школе. Искрено се надамо да ће ова сума новца, дар посетилаца „Штранд феста“, бити од велике помоћи приликом набавке поменутих апарата.

Удружење „Превент“, као организатор Фестивала и ЈКП „Градско зеленило“ као домаћин, користе прилику да се захвале свим људима добре воље који су донирали новац у хуманитарне сврхе, медијима који су дали велику подршку акцији, а посебно спонзору манифестације – фирми „Bio fish“ Д.О.О. из Апатина која је донирала тону и по еколошки узгајане рибе за потребе „Штранд феста“. Велику захвалност дугујемо и Градској управи за културу која је подржала овај догађај.

Током фестивала директор ЈКП „Градско зеленило“ Александар Богдановић свечано је уручио чекове са помоћи која је прикупљена у оквиру акције „Хумани понедељак“ на Штранду родитељима Радета Шијака, Филипа Марјановића и Николе Миловановића. Тиме је овогодишња акција „Хумани понедељак“ „Градског зеленила“ симболично завршена, али хуманитарне акције нашег предузећа биће настављене и у наредном периоду. Подсетимо на крају да су ове године посетиоци Штранда донирали 2.039.758 динара за лечење 12-оро деце и двоје наших одраслих суграђана.