15 Авг 2014
ТЕНИС ГЛАВОМ ОВЕ ГОДИНЕ НА ТАРТАН ПОДЛОЗИ

Нови Сад, 15. АВГУСТ 2014. – Првенство Новог Сада у тенису главом – Меморијални турнир „Владимир Францишковић“, први пут од настанка, неће бити одржан на пешчаној подлози.
Лоше време и висок водостај Дунава током читаве сезоне је у потпуности покварио планове. Од првобитно планираног датума 19. јула, па све до данас, организатори су се надали да ће бити услова за такмичење, нажалост без успеха.
Ове године, турнир ће бити одржан у суботу и недељу 16. и 17. августа на тартан подлози кошаркашког терена на Штранду.
Турнир у тенису главом на песку, први пут је одржан 1987. године и до данас се само једном памти да није било нормалних услова за његово одржавање. 2000. године, Дунав је такође читаве сезоне био висок, па је турнир на крају игран на травнатом делу плаже новосадског купалишта.
Турнир у тенису главом, од 1998. турнир носи име Владимира Францишковића, трагично преминулог вишеструког шампиона.

– Тенис главом је аутентичан новосадски спорт и већ сада представља један од препознатљивих симбола Штранда – каже Зоран Јакшић, члан организационог одбора турнира. С обзиром да желимо да се традиција настави и убудуће, покренули смо акцију са категоријом петлића, јер очекујемо да ће управо ти млади “тенисери“ у наредним годинама бити носиоци ове јединствене новосадске игре – закључује Јакшић.