17 Јун 2015
ШТРАНД ДОМАЋИН 9. МЕЂУНАРОДНОГ ТУРНИРА У РУКОМЕТУ НА ПЕСКУ

У организацији Рукометног савеза Новог Сада на Штранду ће од четвртка 18.-ог до недеље 21.-ог јуна бити одржан Девети међународни турнир у рукомету на песку. По речима директора турнира Бранислава Радишића, ово ће бити до сада најјаче такмичење у рукомету на песку у Србији. Надметаће се девет мушких, осам женских и шест екипа у конкуренцији кадета. Сем екипа из Србије, на турниру ће учествовати и тимови из Шпаније, Мађарске, Хрватске и Бугарске. Жеља организатора је да уз помоћ Рукометног савеза Србије наша земља добије организацију европског или светског првенства у рукомету на песку, а управо  Штранд испуњава све техничке услове за тако нешто.

У четвртак, првог дана турнира, утакмице су на програму од 14 до 20 часова, у петак од 15 до 20, у суботу од 9 до 20, а последњег дана, у недељу 21.јуна од 9 до 15.30 сати.

Турнир ће бити одржан на пешчаном рукометном терену на шпицу Штранда. Покровитељи такмичења су Град Нови Сад, Градска управа за спорт и омладину, Покрајински секретаријат и спорт и омладину, Туристичка организација Новог Сада, а домаћин ЈКП „Градско зеленило“.