03 Јул 2015
СПАСИМО ЖИВОТ ЧЕТВОРОГОДИШЊЕМ ЂОРЂУ КАРАМАТИ

Јавно комунално предузеће „Градско зеленило“ пре неколико дана примило је молбу за помоћ Ђорђу Карамати из Новог Сланкамена и одлучило да први наредни „Хумани понедељак“, 6. јула, буде посвећен помоћи за овог малишана, који је тренутно животно угрожен. Ђорђе има четири године, основна дијагноза му до данашњег дана није установљена, а како време пролази, здравствено стање му је све теже. Тренутно се налази на лечењу у Београду, у Институту за мајку и дете. Он има веома честе нападе епилепсије који више не могу да се контролишу, у потпуности је слеп, не може да седи, храни се уз помоћ сонде, а последњих дана му је дисање знатно отежано.

Ђорђе ће бити отпуштен из болнице тек када буде набављена сва потребна медицинска опрема за коју су потребна значајна средства. Апарат за дисање ће бити купљен уз помоћ Републичког завода за здравствено осигурање, где је у току процес одобравања. Међутим, додатна опрема не подлеже надокнади од стране РФЗО, а материјална ситуација породице Карамата, која броји пет чланова је изузетно тешка, јер је запослен само Ђорђев отац који се бави пољопривредом.

Због тога молимо све људе добре воље да у понедељак, 6. јула у што већем броју посете Штранд и уместо куповине улазнице приложе хуманитарну помоћ за спас малог Ђорђа Карамате.