20 Авг 2022
Радници "Градског зеленила" синоћ заливали дрвеће у центру града и на још 29 локација

Радници "Градског зеленила" наставили су са заливањем дрвећа у целом граду. У петак вече заливано је дрвеће, цветне гредице и живица центру града, у Змај Јовиној улици. Затим у улици Марка Миљанова, у Кампусу, Кинеској четврти, Толстојеваој, Пушкинова, Војвођанска, Вере Павловић, Булевару Европе. Заливано је дрвеће и на Југовићеву Југовићеву, на Новом насељу у продужетак Јована Дучића, код Лидла, код Сомборске рампе, поред Променаде, као и дрвеће и зеленило у блоку Каће Дејановић, улицама Бате Бркићаа, Браће Дроњак, у новом парку између Новог насеља и Детелинаре, Партизанској, Берислава Берића, Саве Ковачевића, Житном тргу, Димитрија Аврамовића, Словачкој, Војводиен Шупљикца и код Социјалног.

Данијела Андрић помћница директора ЈКП "Градско зеленило" каже да се уз заливање редовно по плану, биљке прихрањују водотопивим ђубривима која биљке усвајају лако и која подстичу њихов раст и развој.

- Поред редовне прихране која се обавља рано у пролеце и у јесен, биљке се прихрањују и током овог периода године како би ојацале и могле несметано да онављају основне зивотне процесе - каже Андрић.

Заливање и прихрањивање дрвећа и зеленила биће настављено и у наредним данима на више локација у граду.