27 Авг 2015
ПРОГРАМИ НА ШТРАНДУ ЗА СВАЧИЈИ УКУС

У петак, 28. августа на Штранду ће бити одржано неколико занимљивих програма који ће, надамо се, задовољити укусе посетилаца. На шпицу плаже од 16 до 21 час, у организацији Атлетског клуба „Војводина“, на програму је такмичење „Ко је најбржи на Штранду“. Планирано је учешће великог броја малишана различитих генерација који се активно баве „краљицом спортова“. После надметања, на бини на шпицу биће одржана позоришна предства за децу.

Сутра од 16 до 19 часова на централном платоу Штранда биће организована акција „Кожа памти“ са циљем информисања и едукције становништва о факторима ризика за настајање малигних тумора коже и значају заштите коже. Дерматовенеролошкиња др Јадранка Јанковић ће свим заинтересованим грађанима прегледати младеже и пружити савете у вези са заштитом коже. Малигни меланом је један од најзлоћуднијих тумора уопште, са изразитом склоношћу ка раном лимфогеном и хематогеном метастазирању. Главни фактор ризика за настанак малигног меланома је излагање коже сунцу. Кожа од најранијег детињства памти нежељене ефекте УВ зрачења, прави записе који се касније претварају у патолошке промене на кожи – до оних најтежих – малигних тумора коже.

На централном платоу Штранда од 19.30 часова биће приређен завршни концерт у оквиру програма „Дунавска соната“ који је претходних седам недеља привукао пажњу великог броја љубитеља класичне музике. Наступиће Гудачи Светог Ђорђа и млади новосадски виртоуз на виолини Роберт Лакатош уз клавирску пратњу Хилде Шван.