05 Јул 2015
ПРЕКРЕЧЕН ГРАФИТ МРЖЊЕ ПРЕМА ИМИГРАНТИМА

Анти-графити јединица „Градског зеленила“ прекречила је по хитном поступку поруку мржње против имиграната, исписану на зиду куће у улици Стефана Стефановића, у центру Новог Сада. Директор „Градског зеленила“ Александар Богдановић осудио је појаву графита, истакавши да овакви натписи представљају атак на Нови Сад и Новосађане. Богдановић је нагласио да је градоначелник Милош Вучевић оформио Антиг-графити јединицу да би се уклонили сви графити мржње и послала порука да је Нови Сад град толеранције.

„У Новом Саду нема места мржњи, шовинизму, нити провокацијама било које врсте. Градоначелник Вучевић и СНС боре се да Нови Сад буде град по мери свих његових становника и посетилаца. Град у којем нема места разликама било које врсте. Средина ослобођена било ког  облика мржње“ – рекао је Богдановић.

Директор ЈКП „Градско зеленило“ у договору с градоначелником Вучевићем апеловао је на надлежне органе да што пре открију ауторе спорног графита мржње, њихова имена саопште јавности и покрену одговарајући кривични поступак у складу са законом.