22 Окт 2015
ПОТПИСАН ПРОТОКОЛ О САРАДЊИ УДРУЖЕЊА ГРАЂАНА „ПРИЗМА АУТИЗМА“ И ЈКП „ГРАДСКО ЗЕЛЕНИЛО“

ЈКП „Градско зеленило“, поред бриге о подизању и одржавању зелених површина у Новом Саду, познато је и као друштвено одговорно предузеће. Наше предузеће наставља да помаже онима којима је помоћ неопходна. То је био разлог што се „Градско зеленило“ укључило у пројекат Удружења грађана „Призма Аутизма“, које чине родитељи деце оболеле од ове болести. Протокол о сарадњи потписали су председница Управног одбора Удружења Зорица Шурлан и директор ЈКП „Градско зеленило“ Александар Богдановић. Зорица Шурлан се захвалила „Градском зеленилу“ на томе што је препознало пројекат који представља радну терапију за старију децу и одрасле оболеле од аутизма и што је пружило пуну подршку Удружењу. Протоколом о сарадњи предвиђено је да деца са аутизмом у групама од по шесторо два пута недељно долазе у расадник нашег предузећа у којем ће се, уз помоћ терапеута и инжењера „Градског зеленила“, спроводити њихова радна терапија. Ово ће практично бити оспособљавање те деце за одређене послове у складу са њиховим могућностима. Председница УГ „Призма аутизма“ Зорица Шурлан најавила је и хуманитарне концерте које ће ово удружење у наредном периоду одржати на Штранду. На крају излагања она је честитала „Градском зеленилу“ на Октобарској награди.

Директор ЈКП „Градско зеленило“ Александар Богдановић, захваљујући се на честиткама, обећао је сву потребну помоћ пројекту УГ „Призма аутизма“, што сем радне терапије подразумева и озелењавање дворишта куће на Татарском брду коју је од Града добила на коришћење ШОСО „Милан Петровић“, а коју ће у одређеним терминима за терапије деце оболеле од аутизма користити и УГ „Призма Аутизма“. Директор Богдановић је на конференцији за новинаре подсетио на резултате акције „Хумани понедељак“, како ове, тако и прошле године, као и на све остале хуманитарне активности „Градског зеленила“, од којих се ни једна не финансира из буџетских средстава.

Конференцији за новинаре присуствовала је и директорка ШОСО „Милан Петровић“ Славица Марковић, којој је Александар Богдановић уручио симболичан чек са помоћи која је сакупљена током манифестације „Штранд фест“, 3. и 4. октобра. Реч је о суми од 161.900 динара која је била довољна за набавку индукционе мреже за децу оштећеног слуха, која похађају ШОСО „Милан Петровић“. Директор „Градског зеленила“ Александар Богдановић истакао је да ће новчани део Октобарске награде „Градско зеленило“ усмерити такође овој школи за набавку Церагем апарата, који је потребан за терапије деци оболелој од церебралне парализе, док ће се на иницијативу радника нашег предузећа извесна сума новца уплатити и Дому у Ветернику за децу ометену у развоју. Директорка школе „Милан Петровић“ Славица Марковић и директор  „Градског зеленила“ Александар Богдановић обећали су да ће Церагем апарат

бити доступан и деци која болују од церебралне парализе, а нису ученици ове школе. Директорка Славица Марковић истакла је да је Октобарска награда Новог Сада стигла у праве руке и изнела похвале на рачун хуманитарних активности „Градског зеленила“.