13 Апр 2018
ПОСАЂЕНО 30 САДНИЦА У ОШ „МИРОСЛАВ АНТИЋ“ У ФУТОГУ

Радници „Градског зеленила“ данас су посадили 10 стабала липе и 20 копривића у дворишту Основне школе „Мирослав Антић“ у Футогу. Наше  предузеће донирало је 10 липа, док су набавку преосталих 20 садница финансирали родитељи ученика.

Захваливши се на помоћи, директорка школе Гордана Хајдуковић – Јандрић изјавила је да је акцију покренуо Тим за естетско уређење и екологију поводом Светског дана шума. Идеја је била да свако одељење обезбеди своју садницу, учествује у њеном сађењу а касније и неговању биљке. „У настави како  природних тако и друштвених наука постоје садржаји у вези са  екологијом,  али се у нашој школи реализују и истраживачки пројекти који се баве обновљивим изворима, штедњом енергије, као и последицама коришћења конвенционалних извора на будућност наше планете,“ истакла је директорка Гордана Хајдуковић – Јандрић.

Саветник директора „Градског зеленила“ за медије Иван Ножинић рекао је да му је драго што је за донацију изабрана школа која се налази у приградском насељу, јер је то још један показатељ да су, када је реч о одржавању зелених површина, изједначена градска и приградска насеља Новог Сада. Он је нагласио да је пријатно изненађен високо развијеном свешћу ученика ОШ „Мирослав Антић“ о значају обогаћивања и заштите природе.