21 Јан 2016
ПОМОЗИМО НАДИ ДРВЕЊАК-ШЉУКИЋ, БИВШОЈ РУКОМЕТНОЈ РЕПРЕЗЕНТАТИВКИ

На иницијативу Јавног комуналног предузећа „Градско зеленило“, уз пуну подршку градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића, у недељу 24. јануара на клизалишту на Штранду ( од 10 до 19.30 часова) биће одржана велика хуманитарна акција. Помоћ која буде прикупљена биће намењена прослављеној рукометашици Нади Дрвењак-Шљукић и њеном сину Миодрагу. Поред тога на улазу на Штранд, као и на само клизалиште, биће постављене кутије за прикупљање добровољних прилога. Наиме, Нада Дрвењак-Шљукић је оболела од карцинома дојке, а син Миодраг (38) је такође болестан и неспособан за рад. Инвалидска пензија од 16.500 динара и социјална помоћ  недовољни су им и за подмирење основних потреба, а камоли за лечење. Током лета и ране јесени, Нада и Миодраг спавали су на Штранду, у кабини коју су им уступили пријатељи. Када је захладнело, ноћи су проводили у холу СПЕНС-а. Тренутно живе у изнајмљеном стану, за који нису у могућности да подмире трошкове.

Хуманитарна акција замишљена је тако што ће сав приход од изнајмљивања клизаљки и сефова за одлагање личних докумената на Штранду, у недељу 24. јануара, бити намењен Нади Дрвењак-Шљукић и њеном болесном сину. Акцији се прикључила и Апотека „Јанковић“ која ће обезбедити бесплатну набавку лекова за Наду и Миoдрага у одређеној вредности. Фирма „Хидрозавод Д.О.О.“ обезбедиће им новац за подмирење основних животних потреба. Посетиоци Штранда у недељу ће бити понуђени вином Винарије „Чока“, која се одазвала нашем позиву, а најмлађе клизаче од 12 до 13.30 забављаће популарни „ХАОС АНИМАТОРИ“, који су се одрекли хонорара. Акцију је подржао и Рукометни савез Србије, као и бројне бивше и садашње звезде овог спорта.

И ова акција „Градског зеленила“ одвија се под слоганом „НОВОСАДСКИ ЈЕ БИТИ ХУМАН“, чиме наше предузеће јасно даје до знања да нас Октобарска награда Новог Сада није уљуљкала, већ дала подстрех за наставак пружања помоћи људима у невољи.

 

Унапред се захваљујемо свим људима добре воље који су спремни да се прикључе овој акцији, а медијима на медијској подршци.