25 Јул 2015
ПОМОЗИМО ДУШАНУ ТРАВИЦИ ДА ОДЕ НА ОПЕРАЦИЈУ У ИНОСТРАНСТВУ

У понедељак, 27.јула у оквиру акције „Хумани понедељак“, посетиоци Штранда биће у прилици да помогну Душану Травици, студенту Факултета техничких наука у Новом Саду, да оде на операцију леве руке у Мађарској. Дуашан је пре две године тешко повређен у саобраћајној несрећи у Сједињеним Америчким Државама, у којој је задобио повреде кичме и преломе руке и вилице. Његова званична дијагноза је квадриплегија – одузетост сва четири екстремитета.

Велику помоћ у покривању трошкова лечења пружили су му грађани општине Кула, где Душан живи, Конзулат Србије у Чикагу,  бројни исељеници из Сједињених Америчких Држава и Скупштина АП Војводине.

После лечења у Америци, почео је да помера десну руку и раме, а операцијом у Мађарској лекари ће покушати да му оспособе и леву руку. За тај захват је потребно обезбедити око 4000 евра, што смо убеђени да ћемо сви заједно успети у акцији „Хумани понедељак“ „Градског зеленила“.

Иницијативу за помоћ Душану Травици покренуо је Савет Месне заједнице „Соња Маринковић“ из Новог Сада, што је „Градско зеленило“ са задовољством прихватило.