21 Јул 2014
ПОД КРОШЊАМА НА ШТРАНДУ

У оквиру огранка Градске библиотеке на новосадској плажи Штранд од 21. јула до 16. августа одржава се други по реду годишњи догађај „Под крошњама на Штранду“ у организацији Библиотеке града Новог Сада, „Херор Медиа Понта“ и Центра за развој мањинских и локалних медија. Догађај има за циљ да промовише мањинске медије у Србији, њихов језик и културу, као и да допринесе проширењу Градске библиотеке на Штранду. Сходно томе, богат и расноврстан програм укључује језичке радионице за децу, дружење са уредницима листова на мађарском, словачком, русинском и румунском језику, квизове и доделе награда спонзора.

Од 21. до 26. јула на програму је недеља мађарског језика и културе, затим следи недеља русинског језика и културе, од 4. до 9. августа на реду је недеља румунског језика и културе, а последња на програму је недеља словачког језика и културе, финални квиз и затварање кампање.

Циљна група су деца узраста од 5 до 12 година, а максималан број учесника по радионици је 30. Пријављивање учешћа је на лицу места или путем Фејсбук странице „Под крошњама на Штранду“.