28 Мар 2024
НА БУЛЕВАРУ ЕВРОПЕ ПОСАЂЕНО 26 БРЕСТОВА, УКУПНО 105 НОВИХ САДНИЦА ОВОГ ПРОЛЕЋА

На Булевару Европе посађено је 26 садница бреста. Брестови су засађено од кружне раскрснице на почетку Булевара Европе код Лимана 4, па до раскриснице са Футошким путем. На Булевару Михајла Пупина, преко пута Дунавског парка, посађено је 200 садница живе ограде сорте лигуструм.

Крајем фебруара на Булевару Европе посађено је 79 јасенова, у оквиру редовног програма унапређења зеленила у Новом Саду, који финансира Градска управа за заштиту животне средине. Од кружног тока код Руменачке улице до ауто-пута посађено је 38, а од раскрснице код Хигијенског завода према Руменачком путу 41 ново стабло.

Поред тога, радници "Градског зеленила" данас су наставили кошење траве на великом броју локација у граду. Коси се Кеј жртава рација, Београдски кеј, Омладински парк, Карађорђева, Радоја Домановића, Пере Попадића, Филипа Филиповића, Миленка Грчића, Ложионичка, код Жежељевог моста, у блоковима код Новог парка, блоку између Браће Дроњак - Партизанских база -Слободана Јовановића - Јована Дучића, као и блок Стевана Христића-Партизанских база-Анђе Ранковић-Стевана Христића.

Код окретнице на Штранду окопава се цвеће, а у Јована Бошковића и Дунавском парку се орезује жива ограда. На Позоришном тргу и Булевару Михајла Пупина се окопава и плеви шибље, где је наставено са плевељем цвећа у жардињерама