24 Мај 2016
НОВОСАЂАНИ И „ГРАДСКО ЗЕЛЕНИЛО“ САКУПИЛИ ВЕЛИКУ ПОМОЋ ЗА ТЕОДОРУ МИЛИЋ

Током јучерашње акције „Хумани понедељак“, посвећеној прикупљању новца за лечење шеснаестогодишње Новосађанке Теодоре Милић, на Штранду је сакупљено 260.540 динара. Улаз на плажу се није наплаћивао, а уместо улазница посетиоци су прилагали новчану помоћ у кутије постављене поред капија Штранда. Одзив Новосађана био је огроман, а томе је сигурно допринело и ангажовање Теодориних вршњака и професора из школе „Милева Марић Ајнштајн“, који су припремили богат програм.

Подсећамо да су се пре неколико дана радници „Градског зеленила“ одрекли једне дневнице, што на нивоу предузећа износи око  600.000 динара. С обзиром на то да је за Теодорино лечење леукемије матичним ћелијама у Немачкој до почетка ове акције прикупљено 43.000 од потребних 138.000 евра, наше две акције у којима је сакупљено преко 7000 евра представљају велики помак ка коначном циљу.

„Градско зеленило“ неће стати на овоме када је у питању помоћ тешко оболелој ученици Средње техничке школе „Милева Марић Ајншајн“ из Новог Сада. Почетком јуна на Штранду ће, у сарадњи са бројним новосадским фризерима, бити организована још једна хуманитарна акција, о чијим детаљима ћемо упознати Новосађане за неколико дана.

Руководство „Градског зеленила“ користи прилику да се захвали свим људима добре воље који су се одазвали нашем позиву за помоћ Теодори Милић, ђацима и професорима ТШ „Милева Марић Ајнштајн“, представницима медија и радницима нашег предузећа који су на делу показали да је НОВОСАДСКИ БИТИ ХУМАН.