19 Мар 2024
НАСТАВЉЕНА САНАЦИЈА И ЗАШТИТА ДРВЕЋА: ЛЕКОВИТИ ТРЕТМАНИ И "ПЛОМБЕ" И ЗА ДВА ПЛАТАНА КОПРИВИЋА У МОЛИНАРИЈЕВОМ ПАРКУ

Радници "Градског зеленила" наставили су са лечењем и санацијом оштећених стабала. Након успешних третмана на два платана у Футошкој улици и једном копривићу у Радничкој 45, данас је започета санација оштећења на два копривића у Молинаријевом парку. На оба дрвета ће бити отклоњена трулеж, а стабла ће потом бити премазана специјалним раствором фунгицида и инсектицида, и након тога затворени специјалном пеном. "Пломба" ће спречити продор патогена, и даље труљење стабала, и продужити њихов животни век. 

Поред тога у Молинаријвом парку, на Тврђави, Каменичком парку започет је третман борова и перена аминокиселнима, које имају кључну улогу у многим биохемијским процесима, који су неопходни раст, развој и здравље биљака.

На више локација у центру града одргћу се и орезују руже, у Дунавском парку коси се трава, а на зеленој површини испред Железничке станице се окопавају цветне гредице. Трава се коси на прилазима Темеринском мосту, у Приморској, Шакашкој, Прерадовићевој, у стамбеним блоковима Теслина-Ћирпанова, Бранимира Ћосића-Булевар Ослобођења, Кнеза Милоша- Војводе Степе-Булевара Слободана Јовановића-Сељачких буна - Геронтолошки центар, као и блок Кнеза Милоша-Сељачких буна-Браће Дроњак-Булевар Јована Дучића.

У свим деловима града се заливају новопосађене саднице и спроводе третмани заштите биља.