11 Мар 2024
НА ЧЕТИРИ ЛОКАЦИЈЕ ПОСАЂЕНО 28 НОВИХ СТАБАЛА,  У ЦЕНТРУ ГРАДА ПОСАЂЕНО 410 РУЖА

На четири локације у Новом Саду радници Зеленила посадили су 28 нових стабала.

У Дунавском парку посађена су три кедра, један багрем и једна жалосна врба. Прошле седмице засађено је девет црних борова, а крајем фебруара посађени су један храст, једно јудино дрво и три јаблана, тако да је Дунавски парк сада богатији за 19 нових садница различитог дрвећа. У Темеринској улици посађене су четири, а у Раваничкој три липе, а код Хигијенског завода две украсне шљиве.

Подсећамо, у петак је поводом 8. марта, испред главног улаза у Српско народно позориште посађено 260 ружа сорте Јелена Фрајла и Ленка Фрајла. Испред Скупштине града у нову цветну гредицу посађено је 150 ружа сорте Дунав Река.

Уз наставак садње и свих редовних радова, неуобичајено рано за ово доба године, већ од 01. марта, увелико се и коси. Тако је кошење настављено на више места у граду - у Партизанској улици, на Кеју жртава рације, Београдском кеју, Руменачком путу, Булевару Европе, Булевару војводе Степе, у шанцу испод дрвеног моста на Тврђави и у Петроварадину уз шетне стазе поред Дунава, на Тргу владике Николаја, улици Проте Михаљџић. 
Испод моста Дуга настављено је с орезивањем ружа, а улици Милоја Чиплића орезује се шибље. Истовремено, радници Градског зеленила плеве и окопавају шибље у стамбеном блоку Булевар ослобођења- Булевар Јаше Томића-Кисачка улица-Булевар краља Петра, као и на Булевару Европе.