28 Феб 2024
НА БУЛЕВАРУ МИХАЈЛА ПУПИНА И ДУНАВСКОМ ПАРКУ ПОСАЂЕНО JОШ 18 СТАБАЛА

На Булевару Михајла Пупина и Дунавском парку Градско зеленило је данас посадило 18 нових стабала. На Булевару Михајла Пупина посађено је 18 украсних трешњи, како би се унапредио и улепшао дрворед, а седам липа, које су претпеле оштећења у олуји, пресађене су на друге локације. Булевар Михајла Пупина сада је богатији за 21 ново стабло. Пре пет дана преко пута Дома здравља на углу са улицом Јована Бошковића посађене су три софоре.

Данас су такође посађене три саднице у Дунавском парку један храст, једно јудино дрво и један јаблан. Чланица градског већа Мира Раденовић Бојић је учествовала у данашњој садњи и овом приликом подсетила да је, од почетка периода мировања вегетације у оквиру акције „Садимо сада за будућност Новог Сада“ и кроз редовне активности садње ЈКП „Градско зеленило“ Нови Сад, посађено преко 2500 нових стабала на територији града. Чланица већа је обишла радове на сређивању Дунавског парка.

Радови на генералном сређивању пакова који подразумевају скупљање лишћа, садњу, прихрану дрвећа, орезивање шибља, третмане неге и заштите дрвећа препаратима против болести и штеточина трајаће током целог фебруара до средине марта. У оквиру мера неге одржавања извршено је орезивање дрвећа и формирање крошњи у току зимског периода, ашовљење и орезивање шибља.

Настављени су радови на пролећном уређивању уличног и квартовског зеленила. Сакупља се лишће у улицама Ђурђа Бранковића, војводе Шупљикца, Лукијана Мушицког,  стамбеним блоковима Народног фронта-Балзакова-Иве Андрића на Лиману, и Браће Дроњак-Јована Дучића - Кнеза Милоша - Сељачких буна на Новом Насељу, где су, такође, настављени радови на сакупљању лишћа и сређивању травњака у стамбеним блоковима Булевар војводе Степе, бул Слободана Јовановића, Раше Радујкова, Стојана Новаковића, Милеве Марић.

У улици Руђера Бошковића се орезује шибље, а уз Каменички пут се крчи самоникла вегетација. Настављени су зимски третмани ружа, шибља и ниског дрвећа у Футошком парку и парку код Железничке и Аутобуске станице.

Садња дрвећа и уређење паркова, уличних и квартовских зелених површина настављају се и наредних дана.