27 Феб 2024
НА БУЛЕВАРУ ЕВРОПЕ ПОСАЂЕНО 38 ЈАСЕНОВА, У ТОКУ ГЕНЕРАЛНО СРЕЂИВАЊЕ НОВОСАДСКИХ ПАРКОВА

На Булевару Европе, на потезу од кружног тока код Руменачке улице до ауто-пута Градско зеленило је данас посадило 38 јасенова. Дрвеће се сади у оквиру редовног програма унапређења зеленила у Новом Саду, који финансира Градска управа за заштиту животне средине.
Претходних дана дрвеће је сађено на Булевару Михајла Пупина, Каменичком и Футошком парку. Сађени су лишћари и четинари, копривићи, јавори, каталпе, храстови, јасен, дуд, украсне јабуке, украсне трешње, тулипановац, магнолије, липе, кестен, јаблан, црни борови, сребрна смрча, кедрови и друге врсте. Садња у парковима, уличним дрворедима и квартовским зеленим површинама, биће настављена и током марта.
У свим парковима настављени су радови на окопавању, орезивању и третирању шибља и вишегодишњег цвећа.

У Дунавском парку посађени су перени и украсне траве. Сређивани су травњаци и сакупља лишће на простору између Музеја Савремене уметности и Музеја Војводине, на Лиману у стамбеном блоку Балзакова - Народног фронта, код Хигијенског завода, Тргу 27. марта, као у стамбеним блоковима Булевар војводе Степе, бул Слободана Јовановића, Раше Радујкова, Стојана Новаковића, Милеве Марић. У Футошком парки и Булевару Европе, заштитним препаратима третиране су руже, шибље и ниско дрвеће. 

Генерално пролећно сређивање новосадских паркова почело је у фебруару и трајаће до краја марта.