30 Апр 2024
РАДНИЦИ ЈКП ГРАДСКО ЗЕЛЕНИЛО НОВИ САД РАДИЋЕ И ТОКОМ ПРАЗНИЧНИХ ДАНА

Празници су прилика када користимо лепо време да у друштву породице и пријатеља боравимо у природи, уз Дунав или у новосадским парковима. Градско зеленило припремило је омиљена градска излетишта, а наредних дана екипе ће појачано радити на одношењу смећа и чишћењу зелених површина, кошењу и припреми резница, садница и цвећа за летњу сезону.

Од новембра месеца када је кренула обнова зеленила,  у акцији коју највећим делом финансира Градска управа за заштиту животне средине посађено је близу 2700 стабала дрвећа, преко 13.000 стабљика шибља, 2800 садница живе ограде, 850 ружа… временске прилике су биле такве да смо кошење почели још 01. марта. Редовним мерама неге које подразумевају и прихрану биљака трудимо да посађено однегујемо како би наш град био лепши и зеленили.

 

Према планираном распореду у новом кругу кошења Футошки парк ће бити на распореду у четвртак, 02. маја, док ће у суботу на реду бити Салајка и део Лимана, тачније стамбени блокови Балзакова - 1300 каплара и Балзакова – Народног фронта.