08 Мар 2024
ЛЕНКА И ЈЕЛЕНА ИСПРЕД СРПСКОГ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА

Садњом ружа испред главног улаза у СНП, радници ЈКП Градско зеленило Нови Сад данас су симболично обележили празник жена са жељом да се на лицу Града огледа лепота свих Новосађанки. Посађене су две сорте ружа : Ленка Frayla и Јелена Frayla.

 

Садњи се придружио И заменик Градоначелника Игор Црнобарац који је том приликом захвалио госпођи Биљани Божанић Тањга на донацији ружа И свим радницама Зеленила на преданом труду којим чине да наш Град буде лепше место за живот.

Захваљујући се на подршци И лепим жељама Данијела Андрић, помоћник директора Градског зеленила, додала је да ће још једна сорта ружа, Дунав река, бити нови украс испред Скупштине града, где ће бити посађено 150 садница компактног раста са цветовима розе боје.

 

Цветна гредица испред Позоришта биће богатија за 150 садница руже сорте Јелена Frayla и 110 садница сорте Ленка Frayla. Jelena Frayla у боји кајсије има необично снажан воћни мирис у коме доминира арома кајсије, карактеристика која Јелену Fraylu  засигурно издваја као драгуљ ове колекције. Ленка Frayla је сорта крем боје која са отварањем латица постепено прелази у белу боју.