21 Мар 2016
ИЗВЕШТАЈ СА ВАНРЕДНЕ КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЗА НОВИНАРЕ „ГРАДСКОГ ЗЕЛЕНИЛА“ 21.03.2016.

Поводом неаргументованих оптужби од стране Градског одбора Демократске странке у Новом Саду на рачун пословања ЈКП „Градско зеленило“  у вези са изградњом „Дино парка“, данас је конференцију за новинаре одржао директор нашег предузећа Александар Богдановић. Одбацујући тврдње о незаконитим радњама у вези са овом инвестицијом, Богдановић је подсетио да се на два тендера која су расписана за изградњу Парка диносауруса јавила једино фирма „Лагрота интернацонал“ из Београда са којом је потписан Уговор на четири године. Тим документом је предвиђено да је „Градско зеленило“ носилац посла и да је задужено за озелењавање простора од 1,7 хектара површине између базена на Спенсу и Булевара Цара Лазара, а све остале инвестиције падају на терет партнера. Што се тиче ЈП Спортски и пословни центар „Војводина“, њима ће се у наредне четири године плаћати закуп површине. За напајање струјом, што је била једна од главних замерки у саопштењу ГО ДС, користиће се постојећа трафо станица Спенса, тако да није било потребе инвестирати у нову.

Директор ЈКП „Градско зеленило“ Александар Богдановић изјавио је данас да се отварање ове туристичке атракције, од које ће сви Новосађани имати користи, очекује у првој половини априла. По његовим речима, у Србији, али и у целом региону, влада велико интересовање за отварањем „Дино парка“ у Новом Саду, судећи према позивима школа и туристичких агенција. До краја године надамо се да ће кроз капије Парка диносауруса проћи више од 200.000 посетилаца. О висини цена улазница ускоро ће расправљати чланови Градског већа, а „Градско зеленило“ остаје при обећању да ће цене бити приступачне за све социјалне категорије.

После конференције за новинаре директор Богдановић и представници медија обишли су радове у будућем „Дино парку“. Тренутно је у току изградња пратећих објеката: благајне, тоалета за децу, одрасле и особе са инвалидитетом, биоскопа и позоришта на отвореном, адреналин парка, језера са мостићем, сувенирница, музеја диносауруса и ресторана. Свих 27 реплика диносауруса пренето је у Нови Сад и ускоро почиње њихово постављање, у шта су и представници седме силе данас могли да се увере.