04 Окт 2023
Градско зеленило коси траву, залива руже и дрвореде на више 20 локација

ЈКП "Градско зеленило" коси траву на 20 локација у граду. Травњаци се косе у улицама Јована Ђорђевића, Стевана Брановачког, Јована Бошковића, Тргу Ференца Фехера, Мирослава Антића, Полита Десанчића, на површини иза Жежељевог моста, Краљевића Марка, Надежде Петровић, Миленка Грчића, Јанка Чмелика, Цара Лазара, ДИФ, Стевана Момчиловића, Милоја Чиплића, у стамбеном блоку Браће Дроњак-Јована Дучића-Кнеза Милоша-Сељачких Буна. У свим градским парковима чисте се шетне стазе и зелене површине. Код Варадниског моста и код Синагоге окопавају се, плеве и орезују руже. Сваке ноћи у трећој смени на више локација у граду дрвеће се залива и третира аминокиселинама.

Поред тога, настављају се и радови на уклањању грана заломљених у олујама. Данас ће бити орезане и одвезене гране у дрвореду код БИГ-а као и у улици Ђорђа Магарашевића 45 и Футошкој 62.  У олујама је оборено или поломљено 2.923 стабала, која су уклоњена, а од 19. јула до 3. октобра укупно је извршено 4.290 интервенција.

- Очекујемо да ћемо ускоро завршити све радове на уклањању штете од јулских олуја како бисмо могли да се од почетка новембра, када почиње период садње посветимо, садњи дрвећа, и поновном озелењавању Новог Сада - каже Јелена Прица, помоћник директора ЈКП "Градско зеленило".