18 Сеп 2015
ДРУГА ИЗЛОЖБА ПАСА МЕШАНАЦА 19.09. ОД 11 ЧАСОВА НА ШТРАНДУ

Друга изложба мешанаца биће одржан се у суботу, 19. септембра на Штранду. За власнике паса биће резервисан улаз број 3, иза Моста слободе.

Том приликом бираће се најбољи пас у 15 категорија: најлепше штене, избор за најлепши пар дете и пас, најсличнији водич и пас, најгласнији пас, најчупавији пас, најлепши псећи пар, најлепши поглед, избор за елегантно попуњеног пса, најстарији пас, најраснији мешанац, најуображенији пас изложбе, пас који најбоље изводи трикове, најлепше уши, најшармантнији пас и најнепослушнији пас.

Циљ изложбе је системско смањење броја паса луталица на новосадским улицама и растерећење капацитета прихватилишта. Изложба има за циљ да промени општу слику мешанаца као недовољно доброг кућног љубимца у односу на расног пса.

Ова изложба биће отворена за све љубитеље животиња, све оне који су имали, имају или ће имати псе, све оне који воле и помажу псима. Добродошли су и пси који нису мешанци, али неће моћи да се такмиче.

Могу се излагати сви мешанци, као и слепи, глуви и инвалидни пси. Не могу се излагати штенци млађи од 3 месеца, високоскотне кује, кује у терању, пси који не трпе друге псе.

Излагачи треба да са собом понесу важећу потврду о вакцинацији против беснила. Пси који не поседују ову потврду неће бити пуштени у изложбени простор. Један пас може бити пријављен у највише две категорије. Агресивни пси морају носити заштитну корпу.
Изложба ће почети у 11 часова, а организују је „Зоохигијена и ветерина“ и „Градско зеленило“.