12 Нов 2015
Дино парк с пролећа у Новом Саду

Дино парк, јединствени едукативно забавни парк са изложбом диносауруса у њиховој природној величини, отвориће врата за све посетиоце у марту наредне године. Својеврсна атракција за најмлађе, али и за целу породицу употпуниће туристичку понуду Новог Сада потпуно новим концептом тематског и забавног карактера. Осмишљен по узору на сличне  у највећим европским градовима, овај парк ће поред главне атракције – диносауруса, пружити посетиоцима мноштво других садржаја: музеј диносауруса, Dino Dig Site, позорницу за представе, биоскоп, отворене салетле, играонице, адреналин парк, мини ЗОО врт, ресторан, сувенирницу и друге садржаје.

Сталну изложбу ових праисторијских створења у оквиру парка, чиниће 21 реплика од којих је већина мултимедијалног типа. Уз сваког диносауруса ће бити припремљен едукативни садржај, који ће посетиоце на занимљив начин увести у свет којим су они владали милионима година. Једна од највећих атракција за најмлађе ће свакако бити Dino Dig Site, који представља ограничен простор испуњен песком у којем ће малишани моћи да ископају и открију фосил диносауруса, док ће у музеју моћи да прођу кроз прави мали лавиринт у којем ће бити приказана еволуција диносауруса кроз разне периоде.

Уз различите креативне радионице деца ће имати прилику да унапреде своје вештине и знања, да визуелно и акустично доживе ова необична створења и да уживају у мистериозном свету праисторијског доба.

Бројне атракције, едукативни програм и интерактивне радионице пружиће малишанима могућност да уче кроз забаву.  Дино парк ће бити смештен у Новом Саду, у непосредној близини отворених базена СПЕНС-а, на површини од 1,7 хектара.

Промоција у Дунавском парку

Све заинтересоване малишане али и њихове родитеље, очекује представљање Дино парка од 14. до 17. новембра у центру Новог Сада. У Дунавском парку ће бити постављено неколико диносауруса, а предвиђен је и занимљив програм за децу у салетли парка – наступи дечијих хорова, позоришних представа, мађионичари, Хаос аниматори, фотографисање са диносаурусима. Програм траје од 10 – 19 сати  током четири дана трајања промоције.