31 Мар 2021
Акција „Волонтерска оаза“ садње стабала

Акција „Волонтерска оаза“ садње стабала, одржала се данас на новосадском Штранду, са почетком у 12 часова. Читаву садњу реализовао је Новосадски волонтерски сервис (НВС) у сарадњи са Градском управом за заштиту животне средине и ЈКП Градским Зеленилом Града Новог Сада, у склопу пројекта „Оживимо паркове“.

Волонтери из различитих организација су са радницима ЈКП "Градског зеленила" Нови Сад засадили 18 стабала. Према речима руководиоца НВСа, Војислава Пркосовачког, Волонтерска оаза је место које обележава извор који треба да храбри вредности волонтирања - залагање за мир, слободу, солидарност и хуманост.

Идеја и циљ волонтерске оазе је настао након уручене Октобарске награде Града Новог Сада, која је додељена свим волонтерима и волонтеркама 23. октобра 2020. године на свечаној церемонији доделе у Градској кући. Уз награду додељена су и новчана средства за које је договорено да се утроше на начин да истакну улогу и значај волонтирања у граду. Након спроведене онлајн анкете међу волонтерима Новог Сада из 40 организација, највећи број гласова добила је идеја и потреба за садњом стабала.