10 Јун 2015
5. ИНТЕРНАЦИОНАЛНИ ФЕСТИВАЛ ИГРЕ И МУЗИКЕ „ЗОВ РАВНИЦЕ“, 11.-14.2015.

У организацији Удружења „Велико коло“ из Ветерника на Штранду ће од 11. до 14. јуна бити одржан 5. Интернационални фестивал игре и музике „Зов равнице“. Фестивал се реализује са циљем неговања различитих народних традиција и култура кроз игру, музику, песму и традиционалне народне ношње. „Зов равнице“ ће бити одржан на централном платоу Штранда у четвртак и петак (11. и  12. јуна) од 17 до 23 часа, а за викенд (13. и 14. јуна) од 13 до 23 сата. У програму ће учествовати деца предшколског и школског узраста, фолклорни ансамбли и неафирмисани бендови. Сем учесника из Србије, пријављена су и два културно-уметничка друштва из Републике Српске и један из Пољске. На централном платоу плаже током фестивала посетиоци ће моћи да купе ручне радове, мед, вино, ракију, производе старих занатлија из Војводине, уникатни накит итд.

Дефиле учесника фестивала улицама Новог Сада почиње сутра од 17 часова и 45 минута, а свечано отварање је заказано за 20 часова на Штранду.

Покровитељи фестивала „Зов равнице“ су Градска управа за културу и Осигурање „Generali“ , а суорганизатори ЈКП „Градско зеленило“ и Туристичка организација Новог Сада.