29 Феб 2024
47 НОВИХ СТАБАЛА ЈАСЕНА, ЛИПЕ И ЛИРИОДЕНДРОНА НА БУЛЕВАРУ ЕВРОПЕ, РУМЕНАЧКОЈ И УЛИЦИ БРАНИМИРА ЋОСИЋА

Још 41 јасен посађен је данас на Булевару Европе. Саднице су посађене од раскрснице код Хигијенског завода према Руменачком путу. Пре два дана посађено је 38 стабала на потезу од кружног тока код Руменачке улице до ауто-пута. У "Градском зеленилу" кажу да је свих 79 јасенова на Булевару Европе посађено у оквиру редовног програма унапређења зеленила у Новом Саду, који финансира Градска управа за заштиту животне средине.

Радници "Градског зеленила" су посадили и три лириодендрона у Руменачкој улици, а у улици Бранимира Ћосића посађене су три одрасле липе, које су камионом вадилицом пресађене из старог расадника.

Поред тога, на Београдском кеју и стамбеним блоковима Живка Радовановића - Браће Дроњак - Анђе Ранковић - Стевана Христића; Партизанских база - Анђе Ранковић - Стевана Христића; школа Жарко Зрењанин - Деспота Стефана - Балзакова, стамбени блок Народног фронта - Бановић Страхиње - Иве Андрића.

Код моста Дуга и гимназије Светозар Марковић, окопавано је и плевљено двогодишње цвећа, перени и шибље, а у улици војводе Шупљикца и стамбеним блоковима Анђе Ранковић и Антона Урбана орезивано је украсно шибље. У Новом парку заштитним препратима третирани су руже, шибље и ниско дрвеће.