01 Авг 2021
„ХУМАНИТАРНИ ПОНЕДЕЉАК“ НА ШТРАНДУ ЗА БОРИСЛАВА СТАНОЈЕВИЋА

У понедељак 02. августа акција „Хуманитарни понедељак биће намењена Бориславу Станојевићу. Тог дана улаз на плажу се неће наплаћивати, а карту ће заменити добровољни прилози посетилаца у складу са њиховим финансијским могућностима. Кутије у које ће грађани моћи да приложе помоћ биће постављене уз капије Штранда од 8 до 19 часова.
Борислав је дете из близаначке трудноће, рођен је пре времена, као први близанац из породилишта је пребачен на неонатологију и после десет дана отпуштен као здрава беба. Када је напунио годину дана примећени су моторички проблеми, Борислав није могао да стоји, хода, кренуо је на терапије и са четири године му је дијагностификована церебрална парализа.
Новац који се прикупља портребан је за хируршке захтеве и допаминску терапију са дијагностиком у иностранству, ортопедска помагала како би Борислав стао на ноге и направио своје прве кораке.
У акцији прикупљања средстава за лечење близанаца Саре и Андреја укупно је прикупљено 139.590,00 динара. Овим путем обавештавамо суграђане, који имају потребе за оваквом