25 Сеп 2015
Засијаће Дунав на Штранд фесту

Како је већ најављивано, први викенд октобра месеца резервисан је за први Штранд фест. Омиљена новосадска плажа, 3. и 4. октобра, угостиће све љубитеље војвођанске традиције.

Поред продајне изложбе етно сувенира, хране и пића, и богатог забавног програма, организатори најављују велико изненађење за све присутне прве вечери фестивала.

Ватромет на води атракција је коју организују велики светски градови, а од сада и Нови Сад. Јединствена достигнућа у ватромету представиће најбољи европски стручњаци из овог домена,  Мирновец пиротехника, који нам поручују да се припремимо за призор за памћење. Дунав ће засијати као никад до сад.

Штранд фест намењен је младима, старима, породицама, шетачима на кеју и љубитељима Штранда. По завршетку лета и купалишне сезоне ова плажа није у фокусу јавности, што желимо променити и анимирати посетиоце да долазе и током јесени.

Уз чашу вина, тамбураше и врсне рибље специјалитете уживаће и највећи хедонисти.

Подсећамо да се у оквиру фестивала одржава и Трофеј Новог Сада, јединствено такмичење у кувању рибље чорбе, које ће бити одржано у недељу, 4. октобра.

Право пријављивања за ово такмичење имају сви заинтересовани. Потребно је организовати екипу и до 30. септембра, на сајту фестивала www.strandfest.rs, испунити онлине пријаву и упознати се са пропозицијама такмичења. Поред доброг дружења и забаве такмичаре очекују вредне робне и новчане награде- прво место 50 000, друго 25 000 и треће место 15 000 динара.

Организатори позивају да пратите свакодневно сајт или Facebook страницу Штранд феста како бисте искористили неку од акција и повољности које припремају за вас.

Организатор: Удружење Превент уз подршку Града Новог Сада- управе за културу, ЈКП Градско Зеленило и Министарства трговине, туризма и телекомуникација