05 Дец 2014
ЗА САМО ТРИ ДАНА ИЗБРОЈАНО ВИШЕ ОД 1000 ГРАФИТА

За само три дана рада антиграфити-јединица која је по налогу градоначелника Милоша Вучевића формирана у оквиру ЈКП „Градско зеленило“ избројала је више од 1000 графита у ширем центру Новог Сада. Највећи број уочених и фотографисаних графита односи се на говор мржње, а најнаруженији део града је ужи центар, док стање није боље ни у осталим градским квартовима. Бројање и мапирање први је корак у оквиру акције током које ће бити уклањани графити с новосадских фасада. Графити мржње биће приоритет рада новоформиране службе. Анти-графити јединица која броји 10 чланова наставиће са утврђивањем тачног броја и локација графита, како би био направљен тачан план њиховог ефикасног и економичног уклањања. Та јединица и њено ангажовање на новим пословима неће представљати нови трошак за грађане Новог Сада, јер ће графите уклањати у оквиру плате коју већ примају у предузећу.
Графити ће бити уклањани по унапред зацртаној мапи. Од плана ће се одступати само у случајевима када грађани пријаве нови графит мржње који може изазвати узнемирење јавности. Акција уклањања графита почеће наредних дана, по обављеном снимању терена.
Грађани могу да пријаве графите сваког радног дана од 7 до 15 часова телефоном на 021/21-00-272. Анти-графити јединица после пријаве има рок од 48 сати да уклони графит.