03 Јун 2015
УСПЕЛА ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА ЗА ТАМАРУ БАНИЋ

Акција „Хумани понедељак“ која је прекјуче била посвећена прикупљању помоћи за лечење шеснаестогодишње Тамаре Банић из Ковиља, оболеле од церебралне парализе, у потпуности је успела. Захваљујући великом одзиву Новосађана и лепом времену, прикупљено је 117.150 динара, што је довољно за набавку апарата Церагем, који ће Тамари помоћи да ублажи болове приликом кретања. Породица Банић налази се у тешкој финансијској ситуацији, јер мајка Снежана није запослена, док отац Гавра ради повремено.

Користимо прилику да се у име породице Банић захвалимо свим људима добре воље,  учесницима акције „Хумани понедељак“. Пригодан чек Тамари Банић ће у четвртак, 4. јуна у 17.30 часова на центалном платоу Штранда свечано уручити популарни глумац Слободан Бода Нинковић, који ће бити главни актер представе „Прљаво или чисто, није исто“ која у исто време почиње на централној бини и намењена је едукацији наших најмлађих посетилаца на тему рециклаже.

Наредног понедељка прикупљаћемо помоћ за лечење петнаестогодишњег Горана Вуксана из села Обреж (општина Пећинци). Горан је од рођења слеп, глув и болује од церебралне парализе. Не може природним путем да једе, а не може да функционише без аспиратора.

Породица Вуксан је у изузетно тешкој материјалној ситуацији. Оба родитеља су незапослена, издржавају још двоје деце, а баве се пољопривредом на малом имању које имају у Обрежу, што је недовољно за живот, а камоли за даље лечење тешко оболелог Горана.