03 Авг 2014
ПОЧИЊУ ПРИЈАВЕ ЗА „ВОЈВОДИНА ФЕСТ 2014“

Фестивал који промовише богатство различитости Војводине – „Војводина фест“, пети пут биће одржан на новосадској плажи Штранд 6. и 7. септембра. Манифестација је замишљена тако да промовише све оно што представља карактеристике  Војводине, велики део њене традиције и начина живљења њеног становништва.Како бисмо оправдали име фестивала, циљ нам је да анимирамо значајан број учесника од којих свако из своје делатности и средине из које потиче на најбољи начин представља аутентичност Војводине, било да је у питању храна, занатсво или музика.Овај фестивал има за циљ да окупи и постојеће етно фестивале: кобасицијаде, сланинијаде, пасуљијаде, штрудлијаде, грожђебал,  као и многе друге како би манифестација добила на тежини и самим тим била представљена туристичка понуда различитих војвођанских општина.  За „Војводина фест“ су веома битни и салашари и њихова удружења, као и произвођачи сертификоване органске хране и других врста здраве хране.Битан елемент овог фестивала је културно – уметнички програм који окупља велики број учесника од којих свако представља игре и музику која је специфичан део њеховог поднебља, културе и традицијe. .

План је да се Фестивал организује 6. и 7. септембра 2014. годинеод 8 до 24 часа на три повезане локације на Штранду – најлепшој плажи на Дунаву: на централном платоу, где ће сем главнихизлагача бити приређен и културно-забавни програм, на доњој шетној стази биће смештени продавци сувенира и рукотворина, док ће испод Моста слободе традиционално бити кулинари. Дакле, на једном месту током два дана биће окупљени гурмани и мајстори кулинарских вештина, винари и љубитељи добре капљице, колачари, медари и сладокусци, мајстори старих заната и они који се тек доказују добрим идејама и квалитетним рукотворинама, културно – уметничка друштва, ансамбли. За најбоље кулинаре и најлепши штанд припремили смо вредне награде.

Планирано је да програм почне када се и отварају капије Штранда – у 8 часова, док ће културно-уметнички део на централном платоу стартовати два часа касније и трајати до 24 часа оба дана. Прошле године „Војводина фест“ је постао међународна културна манифестација, јер су на њој учествовали излагачи из Словеније ( Велика Горица) и Мађарске (Сегедин), па ћемо се трудити да  и овог пута привучемо учеснике из иностранства. У томе ћемо се посебно фокусирати на бивше југословенске републике, као и на Мађарску и Румунију.

Сви они који су заинтересовани за учешће на 5.“Војводина фесту“ који заједничким снагама организују „Градско зеленило“ и Удружење „Велико коло“ из Ветерника, могу да нам се од понедељка 4. августа јаве телефоном на 021/21-00-278 сваког радног дана од 7 до 15 часова, мејлом на marketing@zelenilo.com и путем фејсбук профила Штрандароши.