29 Апр 2021
ОД 01. МАЈА ПОЧИЊЕ 110. КУПАЛИШНА СЕЗОНА НА НОВОСАДСКОМ „ШТРАНДУ“

Купалишна сезона на Штранду званично почиње 01.05. Улаз на плажу ће бити слободан до 11.05, а продаја сезонских улазница ће почети 05.05. на главној благајни Штранда. Закупци великих кабина имају право на четири улазнице, а закупци малих кабина две улазнице по цени од 300,00 динара. Документација коју је потребно приложити је потврда о плаћеном закупу кабине за текућу годину (оригинал на увид). Цене улазница се нису мењале и износе 50,00 динара дневна улазница, 1.345,00 динара сезонска улазница без попуста и 1.150,00 динара сезонска улазница са попустом (ђаци, студенти, пензионери). Радно време благајне је сваки дан од 08:00-19:00 часова. Као и претходних година акција „Хуманитарни понедељак“ се наставља и ове године, у оквиру ове акције улаз на плажу понедељком се неће наплаћивати, а посетиоци плаже ће у замену за карту моћи да приложе помоћ у складу са својим могућностима. Сви суграђани који имају потребу за помоћ у лечењу тешких и ретких болести своје захтеве могу предати на главној благајни Штранда.


У склопу припрема за 110. купалишну сезону урађени су сви послови како би плажа била безбедна и уређена за пријатан боравак. Орезане су суве и болесне гране на стаблима, посађено је 10 садница жалосне врбе, подигнуто преко 2000 квадрата новог травњака, урађена аерација травњака, окопавање и орезивање живе ограде, испрскане зелене површине против крпеља. Поред тога извршена је дератизација, дезинсекција, дезинфекција кабина, окречени су тоалети, поправљена су дечија игралишта, обезбеђена је спасилачка и лекарска служба.


Институт за јавно здравље Војводине дао је препоруке за купалиште „Штранд“ у Новом Саду током епидемије КОВИД – 19. Ради заштите особља и посетилаца купалишта препоручено је следеће: максималан број посетилаца у истом тренутку на плажи може бити 14400 особа, истицање обавештења ради информисања гостију, поштовање физичке удаљености, дезинфекција (руку, дезинфекција лежаљки и седећих места неколико пута током дана, појачано чишћење и дезинфекција санитарних простора), поштовање препорука у угоститељским објектима, редован мониторинг воде на купалишту. Поштујући ове препоруке ЈКП „Градско зеленило“ ће обезбедити све услове за безбедан боравак посетилаца на плажи.