20 Јул 2023
"ЗЕЛЕНИЛО" ОД СИНОЋ САНИРА ШТЕТУ НА ТЕРЕНУ НАКОН НЕВРЕМЕНА

Ураганска олуја која је погодила Нови Сад нанела је велику материјалну штету, на срећу без људских жртава.  Екипе ЈКП Градско зеленило спремно су дочекале јучерашње олујно невреме. На основу препорука и обавештења надлежних градских служби већ рано поподне Зеленило је формирало шест тимова од преко 100 запослених са машинама, који су били у приправности и који су одмах након првих пријава грађана изашле на терен да санирају штету коју је олуја нанела на више од 300 локација у граду. 

Урагански ветар на више локација чупао је дрвеће из корена и ломио поптуно здрава стабла. На Булевару ослобођења, Игњата Павласа, Максима Горког, Руменачкој, на Футошком путу и на великом броју других локација у граду и приградским насељима са којих нам и даље пристижу информације о штети… Наше екипе су радиле целе ноћи да би град био проходан. Уклањање обореног дрвећа и грана настављено је и јутрос.

Због седам стабала изваљених на купалишту Штранд, плажа ће бити затворена за посетиоце док последице невремена не буду саниране и омогућено безбедно даље функционисање.

 

Очекујемо да ће уз помоћ колега из осталих градских јавних предузећа , приватних компанија и грађана све бити уклоњено убрзо, свима се захваљујемо на помоћи и грађанима на разумевању!